вторник, 31 януари 2012 г.

Февруари 2012 - магнитни бури, фази на Луната,транзитите на Марс

amazingly



През  февруари, както и през цялата година,слънцето е в период на завишена слънчева активност.По време на слънчева активност, когато и магнитните бури са най-силни, имунитетът на организма на човек спрямо вирусите се понижава, магнитните бури сгъстяват кръвта, броят на инфарктите и инсултите се увеличава, психичните кризи зачестяват. Т.е.,  смъртността и психическите заболявания растат.



 
Магнитните бури за всеки ден може да следите тук:
http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//66/372/66372547_Strelka_blue_4.GIF

Magnetic storms onlin


Влияние на фазите на Луната върху жизнения ни ритъм

От древността хората са забелязали влиянието на Луната не само върху приливите и отливите, но и влиянието й върху хората, животните и растенията. Още от древността хората са вярвали, че пълната Луна прави мъжете силни, а жените чувствени, че детето заченато при нарастваща Луна ще е момче, а при намаляваща, ще е момиче.Рибарите още преди столетия са забелязали ,че уловът на един или друг вид риба зависи от фазите на Луната.Кога е най-доброто време за хирургическа намеса,за козметични процедури,за засаждане на растения или пък за правене на магия?..Нашият ритъм в голяма степен е зависим от фазите на Луната.

---------------------------------------------------------------------------------
Новолуние Жизненият потенциал, емоциите и физическата дееспособност на човек са в минимум. В този момент не е желателно да се занимавате с дела, които изискват значителни усилия. Този момент е неблагоприятен за хора с ниско кръвно налягане и за хора склонни към депресии.Това е време за приключване със старите дела и започване на нови. Подготовка за старт.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Първа четвърт Това е период  със засилено желание да изявиш себе си и да постигнеш нещо съществено. Планираните в първа четвърт неща частично може да се окажат и неизпълними, защото в този период за много от нас е свойствено да преоценяваме своите способности, т.е., съществува и елемент на колебание..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Пълнолуние Всичко е изпълнено с енергия. Емоциите, психическата енергия, физическите възможности, творческият потенциал са в пиг. Това е кулминационен период, когато плановете ви достигат своята завършеност. Този период е критичен за хора с повишно кръвно налягане, страдащи от епилепсии и подложени на безпричинни вълнения.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Последна четвърт Това е период за преосмисляне на получените резултати и решаване на  наболели проблеми, останали в наследство. Независимо от изострените  амбиции, това е време да фокусирате погледа си върху дела планирани по-рано и да избягвате внезапно хрумнали ви идеи.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 В таблица /1/, е показано времето, когато започва  съответната фаза на Луната, както и в кой зодиакален знак се намира.


http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//66/372/66372547_Strelka_blue_4.GIF
  табл./1/Фази на луната
07февруари23:54
Пълнолуние
Луна в Лъв
14февруари19:04Последна четвъртСтарееща луна в Скорпион
22 февруари 00:35
Новолуние

Луна в Риби









Транзитите на  Марс и влиянието им.
 Марс е първата от външните планети. Той преминава през зодиака за около две години,  като остава по около шест седмици във всеки знак, а при ретроградното движение стои в един зодиакален знак седем-осем месеца. През тази година Марс ще бъде в Дева до края на юли. От 3-ти юли до 23-ти август ще бъде във Везни, от 24-ти август до 6-ти октомври ще бъде в Скорпион, от 7-ми октомври до 16-ти ноември  - в Стрелец, от 17-ти ноември до 25-ти декември ще бъде в Козирог, след което  ще навлезе във Водолей. Приема се, че когато Марс транзитира в съвпад с вашето Слънце, това е период, когато ще ви се налага да вземате важни решения. Опасности могат да дойдат от вашата раздразнителност и това може да доведе до излишни спорове, скъсвания или раздели. В същото време това  може да се окаже и много романтичен период в живота ви. Когато Марс транзитира в опозиция на вашето Слънце периодът почти винаги е белязан от разногласия, трудности в общуване с хората, кавги, възможни са злополуки или болест. Стремете се да не изпадате в крайности, необузданият стремеж към приключения може да ви докара много проблеми. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Меркурий, периодът е добър за продажби, но не и за покупки. В този период сетивата ви са особено изострени и това ще ви е в помощ, но не прибързвайте в оценките за ситуациите около вас, както и се пазете от гневни изблици. Когато Марс транзитира в съвпад с вашата Венера, много често това е период на зачеване на ново поколение или пък е възможно брачно обвързване. Импулсивни сте, романтични  сте, влияете силно на противоположния пол, жънете успехи и в деловата сфера. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Марс това почти винаги е белег , че ще взимате важни решения, ще се занимавате със сериозни дела и ще направите или ще бъдете принудени да направите значими  промени в живота си. Затова внимавайте, търсете нови полета за изяви, владейте повече нервите си. Когато Марс е в опозиция на рождения ви Марс, не предприемайте рисковани начинания. Този  период почти винаги е белязан от стрес, напрежение и нови задължения. Възможна е промяна в живота ви, но тя няма до донесе очакваните от вас резултати. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Юпитер възможно е да получите добри доходи и ли да ви бъдат изплатени  възнаграждения за свършена в миналото работа. Отваряйте си очите, защото около вас ще се появят множество добри възможности. Когато Марс транзитира в съвпад  с вашия Сатурн намалете темпото, бъдете по-скоро пасивни, гледайте повече философски на нещата от живота,пазете се от болести. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Уран, са възможни инциденти в буквален или преносен смисъл. Запазете идеите си за по-добри времена, работете върху тях без много шум. Когато Марс транзитира в съвпад с рождения ви Нептун, това е чудесен период за творческа работа. Самоанализирайте се по-задълбочено. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Плутон погрижете се да съхраните имуществото си, защото този период е белязан от несигурност.
    В своята практика астролозите действително са забелязали любопитни неща свързани с транзитите не само на Марс. Лошото е, че астролозите никога не са били екипни играчи и затова много е вероятно  значими постижения просто да са изгубени завинаги. 


http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif