ЗАГАДКИ ! "Детето продължило по пътя"


 ЗАГАДКИ

В последните години зачестиха случаи, в които хора разказват, че са виждали летящи чинии  /НЛО/ и дори извънземни. Мнозинството от нас приемат такива откровения с чиста насмешка и  подигравки. Но дори да изключим 99 % от случаите, то остава един процент, който озадачава. Какво в действителност са видели тези хора?
Преди седмица моя близка ми разказа, какво ѝ се е случило в първите дни на учебната година  /детето ѝ е второкласник/. Тя живее в село със сравнително малък брой жители. Излизайки от детската градина, където работи, минала покрай училището, за да прибере сина си. Но той вече си бил тръгнал и тя поела към къщи, когато го видяла далеч пред себе си. Детето явно се прибирало. То обаче подминало дома им и продължило по пътя. Озадачена тя го последвала без да скъсява разстоянието. Така извървели близо километър. Наоколо по това време на деня нямало хора. Учудването и тревогата ѝ нараствали. Къде отивало то? При това било без ученическата си чанта, която винаги носело на гърба си. Вече почти стигнали края на селото, тя за миг отклонила поглед, и когато погледнала напред, детето било изчезнало. Но къде? Тя се затичала. В крайната къща имало жена на двора и тя я запитала дали преди малко не  е видяла дете. Жената не била видяла някой да минава. Силно притеснена тя се залутала по улиците, после на бегом  се върнала вкъщи. Синът ѝ се бил прибрал, преоблякъл и  извадил от чантата  учебниците си.
Когато ми разказваше това, тя се забавляваше, синът и също, явно доволен, че майка му е бъхтила толкова път, за да върви след някакво дете, което приличало на него, пък и накрая то взело, че изчезнало.
Такива истории се разказват  само между близки, защото чужд човек веднага ще помисли, че разказвачът е чалнат.
Тази история ми напомни за друг случай преди години, когато с мой колега вървяхме в центъра на града и в един миг, ни в клин ни в ръкав, той каза, че преди време точно над тази улица е видял огромна летяща чиния /той каза „кораб”/ с много прозорци, да виси във въздуха. Погледнах го внимателно, но той не се шегуваше. Мълчаливо отминахме видението му и разговорът ни пое друга посока. Но след видението на моята близка се замислих. Какво точно са видели  двамата, за които знам, че не са „чалнати”.  И тогава се сетих за Артър Кларк. Той разказва няколко случаи за хора, които са „виждали” свои близки, умрели наскоро. Това, което повече ме заинтригува е, че Артър Кларк дава и обяснение /предположение/. Според него човешкото око на моменти може да работи като прожекционен апарат, т.е, да прожектира в пространството образи запечатани в съзнанието, образи, които дълбоко вълнуват човек, но никога образи, които не е виждал.
Действително, моят колега много се интересуваше от НЛО и бе изчел де що има.
Най-вероятно някоя от тези снимки, запечатани в  съзнанието му, е била „прожектирана”  в небето. Доказателство за това е, че никой около него нищо  не е видял. Така е и с моята близка. И двамата не лъжат. Те са видели, това, което казват. Но в действителност там нищо не е имало. То е било само образ изплувал от тяхното съзнание.


Не правя никакви обобщения. Това не може да обясни срещите от трети и четвърти вид, за които толкова много са писали привържениците на НЛО. Но за тези два случая  приемам обяснението на Артър Кларк. Възможно е обаче обяснението да е съвсем друго. Но това  означава, че историята с  „Детето продължило пътя...”, както и  многото други истории за привидения, остават загадка.  

                                              /това са лично мои (2)  истории + лично мое мнение/

                                                                                                                                       Ina Lii
Това е факт!Ще бъдем наивни , ако мислим, че военните ще ни разкажат всичко, което знаят!Следите говорят ,че НЛО е кацнал на леда или е излетял изпод леда. Дебелината на леда е не по-малко от метър, а разтопеният *отвор*е  с диаметър около 7/седем/ метра. Фактите показват, повишено магнитно поле в този район.Първата и най-проста версия е,че е имало изстрелване на ракета.Но тази версия не издържа критика.Първо, тя не обяснява повишаване нивото на магнитното поле. Второ, при дебелина на леда около метър, изстрелването на ракета изпод водата е невъзможно.
Как да с обясним случая, на който са станали свидетели американски моряци при военноморско учение , когато огромна сребриста сфера пробива триметровия лед и с огромна скорост изчезва зад хоризонта.
В някои от случаите опасността от нападение е била напълно реална.
Годината е 1977, месецът е октомври , денят е седми /7-ми /, районът е Баренцово море, на 200 мили от брега, подводницата е *Волга*. В този ден подводницата е била*обкръжена *от 9 /девет/ неидентифициран   летящи обекти с размер на въртолети, които приличали на металически дискове излетели изпод водата и описвали фигури от най-висш пилотаж при необичайна за нашите летателни апарати скорост  и --- даже атакували. Радиовръзката прекъснала. Въздушната атака на НЛО продължила около 18 минути, а после НЛО изчезнали отвъд хоризонта.В момента, в който НЛО *изчезнали* зад хоризонта, радиовръзката се възобновила.След този случай, за първи път в историята на Съветския военноморски флот фактически се признава, че неидентифициран обекти съществуват , както и се предписва, как да действат моряците/и капитаните/ в такива случаи. Била е създадена свръхсекретна група, която отсявала най-често наблюдаваните НЛО и техните характеристики.Но не били получени доказателства, че това е дело на извънземни или пък на секретна разработка на американците.
НЛО се появяват в определени точки на океана, при това в някаква периодичност. Именно тази статистика накарала американски учени сериозно да се занимаят с изследването на Бермудския триъгълник.Получените резултати се оказали наистина невероятни. Изпращайки сигнал от една точка в друга, учените се *сблъскали* с факти,които съвременната наука не може да обясни. Изпращаният сигнал, не се връщал веднага, а след няколко минути, понякога след няколко часове или дни.Но още по-любопитно било, че сигналът отговор бил смесен с чужд. Анализите показвали, че това не е ехо, и не е преповтаряне па първичния сигнал., а е неизвестен  от учените шифър!
Възможно ли е някъде в дълбините на океана, някой да приема нашите сигнали, а после на тази вълна да предава свои сигнали? Определено опити се провеждат и сега, но информация, кой стои отсреща,  НЯМА!
При  изследване дъното на Бермудския триъгълник  били открити две пирамиди. По мнение на учени пирамидите са *млади* И интересното е , че те са покрити с неизвестен на науката материал наподобяващ  стъкло. И още една любопитна подробност: Австрийски учени са заснели  на дълбочина 6 /шест/ километра/  загадъчен овален обект, който излъчвал светлина. Според някои от тях, това е изкуствен обект!
Парадоксалното е, че Световният океан е изучен много по-малко отколкото Космоса.
Ще бъдем наивни , ако мислим, че военните ще ни разкажат всичко, което знаят!

ТАЙНИТЕ НА ВЕКА - НЛО подводни пришълци /език руски/ХОРОСКОПИ,ЗАГАДКИ,ПРОГНОЗИ: НЛО под водата /1-ва част

 

ХОРОСКОПИ,ЗАГАДКИ,ПРОГНОЗИ: НЛО под водата /част 2-ра

 

ХОРОСКОПИ,ЗАГАДКИ,ПРОГНОЗИ: НЛО под водата /част 3-та

 

amazinglyamazingly


http://www.krassota.com/i/avatar/105.gif


 Това е факт!

Съществуват Неиндетифицирани Летящи Обекти, които могат да се потапят на големи дълбочини, да развиват огромни скорости и даже да атакуват. Те са голямо  предизвикателство за въображението на редовия земен жител  и  определено тормозят военните.Това е първа част на филма ТАЙНИТЕ НА ВЕКА - НЛО подводни пришълци 

/език руски/Норвегия, 24 октомври 1972г. Бреговата охрана на НАТО засича подводен обект, който приема за руска подводница.Четиредесет кораба на НАТО хвърлят бомби в района, в който е засечен обекта. След взривовете -  обект с невиждани размери изплува на повърхността и изчезва в открито море. Едновременно с това в небето се забелязват няколко НЛО, които се придвижват много бързо и явно съпровождат морския гост. Опитът да се унищожи поне един от летящите обекти не донася резултат. За какво става дума?  Руска подводница? Неизвестно на науката морско чудовище? Или космически пришълци?!


Военноморският архив на САЩ съдържа информация, че още през 1964  американска подводница се *натъква* на точно такъв обект в Тихия океан.  Как е станал сблъсъкът не е известно, но последвал огромен взрив. От съпътстващия кораб бил пуснат подводен апарат, който изтеглил на повърхността метална част от обшивка. И тогава в района се появяват 15 неизвестни подводни обекта, всеки от който е с размери от около 200 метра дължина и които блокират района на търсене. След няколко часа обектите изчезват. А на мястото на катастрофата не е останала никаква отломка, включително и от американската подводница! Направен бил анализ на извадената метална част. Заключението на специалистите е  - в земни условия такава сплав несъществува!

По неофициална информация, още по-тайнствена среща се случва в Байкалското езеро. Бойци от свръхсекретно водолазно подразделение се сблъскват под водата с група подводни плувци.  Завързал се подводен бой. Няколко руски водолази загиват.Някои данни навеждат на мисълта, че във водата е станала среща с много странен противник. Тайнствените плувци имали ръст около 3-метра, били облечени в костюми със сребрист цвят, но най-главното - нямали  акваланги и се придвижвали във водата със скорост невъзможна за обикновения човек. Възможно ли е това да са били извънземни пришълци? Има и  мнения, че може би съществуват неизвестни за науката морски обитатели и дори, че те могат да имат човешки облик.

Героят на Александър Беляев *Човекът амфибия* може би има реален прототип? Историята  е съхранила името на  юноша, който през XVII  в. е живял на брега на Бискайския залив и можел да диша във вода - Франсиско Де Лавела Касар. Както говорят църковните записи 9 години човекът-риба се намирал на заточение в манастира на францисканците, а после избягал в открито море. Какво е това? Красива легенда или факти неизвестни на съвременната наука?
Днес отговор няма.Тайнствени същества и обекти се засичат от радари, наблюдават се с невъоръжено око от военни моряци и тяхното появяване в много случае е причина за шпионски скандали. Действително ли на руснаците се е удало да построят такава свръхподводница, която е неуязвима...?!
 Още въпроси без отговори в следващите части на филма 
ТАЙНИТЕ НА ВЕКА - НЛО подводни пришълци./език руски/

 

Това е факт!

Феноменът Ванга

 


        Феноменът Ванга и днес си остава една от най-големите тайни и загадки на ХХ в. В този документален филм ще чуете за първи път за тайната визита на прес-секретаря на Борис Елцин в края на 1995г. при Ванга, визита породена от желанието  ѝ да предаде на Борис Елцин нещо изключително важно относно предстоящите избори в Русия. Във филма се разказват съвършено непознати епизоди от живота ѝ. Ще видите фрагменти от дома, където е живяла като дете, както и мястото на трагедията, след която ослепява за винаги. 


Ванга е световен феномен, това само отчасти обяснява защо филмът е руски. 

http://blog.libero.it/blog/pics/emoticons/043.gif


http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif

 

 

Това е факт!

 

Годината е 1139-а.  Архиепископът на Арма е на посещение в Рим и предава на папа Инокентий ІІ ръкопис, в който описва приемниците на папския престол до последния папа Папата по време на Апокалипсиса. Предсказанията обаче се "изгубват" из папските архиви. Открити и публикувани са  четиристотин години по-късно. Забележителното в предсказанията на свети Малахий е това, че предсказанията му, като че ли отговарят на приемниците на папския престол. Така например властването на папа Йоан-Павел І е описано от свети Малахий като папа на "средната луна". Йоан -Павел І заема поста 33 дни преди внезапната си смърт на 28 септември 1978 година, дата, която е между две пълнолуния. Какво предсказва свети Малахий за последния папа? Според предсказанието му, след папа Йоан-Павел ІІ само още двама души ще оглавяват римокатолическата църква преди идването на папата на Апокалипсиса.


Забележка: Според източниците свети Малахий точно е предсказал дата и часа на собствената си смърт.

 

  http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif

 

 

 Влияят ли ни Слънцето(магнитните бури) и Луната? 

 

 

http://s6.rimg.info/5846415326651482f0fa0e4fc45385d9.gif

През март 1951 г. Джон Х. Нелсън, американски и радио- и електронен инженер публикува резултати от свои изследвания, които сочат, че магнитни бури има, когато две или повече планети, наблюдавани от Земята, са твърде близо една до друга   или са подредени по права линия. Нелсън установява още, че магнитни смущения не се наблюдават, когато две или повече планети са отдалечени на  60 градуса или на 120  градуса. Прогнозите му са верни в 93 на сто от случаите. Рудолф Томашек , доктор на физическите науки/вече покойник/, прави статистически анализ на 134 големи земетресения. Той  установява, че положението на планетите в момента на тези земетресения е твърде показателен /!/  и заслужава сериозно внимание.
В последните години и други учени стигат до извода за влиянието на Слънцето, Луната и планетите върху събитията на Земята и върху самите нас.
През 1967 г. А.К.Подшибякин, руски физик, публикува резултатите от статистически данни, събирани в продължение на дълги години в Медицинския институт в Томск. Тези резултати показват , че в деня след слънчеви изригвания се забелязва значително увеличение на пътнотранспортните злополуки, като понякога те са четири пъти повече на ден.
През1938г.  японски учен установява, като използва данни от 33 хиляди раждания, че при пълнолуние и новолуние броят на ражданията е висок, докато един до два дена преди първа и последна четвърт на Луната е нисък.
Американскияг лекар д-р. Едисън Андрюс открива, че в 1000 случая на необичайно силно кървене при вадене на сливици, 820 съвпадат с периода между първа и трета четвърт на Луната. "Тези данни са толкова убедителни, казва д-р. Андрюс, че има опасност да се превърна в лекар магьосник и да оперирам, само в тъмните нощи."
На въпроса : Влияят ли ни Слънцето, Луната, планетите  и Космоса?
Отговорът е: ДА!

 

http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif
 

 

 

Какво е това на Луната?

Този обект може да го видите на картата GoogleMoon. Каква е тази пирамида със светещи "точки" на едната страна? Тайна космическа база на земляни или инопланетяни? А може би монтаж?  

 

 

 

 

http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif

 

 

 

Това е факт!

 

 
ТИ виждал ли си Слънцето като синьо кълбо, тоест, оцветено в наситено индиговосиньо?!


Възможно ли е да вдигнем поглед към Слънцето и да го видим обагрено в прускосиньо, при това да го разглеждаме съвсем спокойно с невъоръжени очи? Да. През 1884г. във Великобритания е публикувано писмото на директора на Държавната обсерватория в Натал, Южна Африка: "В Англия, изглежда, всички са заети с обсъждането на необикновените залези. Те започнаха в Натал през февруари 1883 г.,като ставаха все по-очебийни до м. юни. На 28 и 29 август сините залези бяха най-ярки." През 1979 г. британски вестник публикува писмо на свой читател, който твърди, че три пъти е виждал син залез  - през 1933 г. в Джубалпор, Индия, след това още два пъти - през май 1943 г., в Шринагар, Кашмир. Това да видиш три пъти син залез е рядко събитие, но авторът на писмото не е единствен. В периода 26 - 30 септември 1950 г. сини слънца, сини залези, дори сини луни се появяват в изобилие на небосклона над Западна Европа. Астрономите от Кралската обсерватория в Единбъро имат уникалната възможност да наблюдават явлението, при което слънцето става "наситено индиговосиньо" на цвят. Из цялата страна хората се захласват в почуда пред сините слънчеви лъчи, нахлули в стаите им. Според учените причината за сините слънца и сините залези, както и да сини луни и сини залези е прах във въздуха от изригването на вулкани. Но дали това е единствената причина да виждаме понякога  Слънцето и Луната  в синьо?

 

 

http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif

 

 

Това е факт!През 1981г. в английско списние са описани няколко кръга в житни полета  в район малко под хълма с Белия кон в Уилтшир, район богат на загадъчни явления. В следващите години са заснети стотици "кръгове", като много от тях представляват сложни почти йероглифични форми. Кой е "художникът" или пък  "художниците"?! Изследователите категорично отхвърлят възможността всички кръгове да са дело на човешки ръце, подчертавайки не само сложността на "рисунките", но и това, че някои могат да се видят само от въздуха или се намират в съвсем уединени местности. Въпросите КОЙ и ЗАЩО търсят своя отговор. С една дума - ЗАГАДКАТА  остава. Трябва да се отбележи, че много са привърженици на хипотезата, че това е дело на извънземни. Фермерите, чиято реколта обаче е пострадала, не са толкова очаровани от хипотезата. "Ако това са някакви пришълци тръгнали към дома си, надявам се следващия път да използват чужда нива."

Браво на художника! Или пък художниците?! 

 

 

http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif
На Луната е имало трева?

                                                                                    Не, не е имало! Но!.


 ФАКТ е, че...

Вероятността на Луната да има растения или разумни същества е допускана от астрономите до приблизително началото на 19 век. През 1835г.  много хора вярват, че на повърхността на Луната има екзотични животни.Обратната страна на Луната е напълно невидима за човечеството преди мисията Луна 3 и е картографирана в детайли  през шестдесетте години.
През 2007г. Кагуя или още SELENE ,вторият космически апарат до Луната изпратен от Япония ,изстрелян на 14 септември 2007 г.,  открива отвор на повърхността на Луната, разположен недалеч от вулканичното плато Хълмове на Мариус. Предполага се, че той води в тунел под повърхността. Диаметърът на отверстието е около 65 м., като според оценките на учените тунелът продължава поне на 80 метра под лунната повърхност, а широчината му достига до 370 м. Астрономите винаги са предполагали, че Луната е набраздена от дълги, извиващи се подземни тунели.

През същата година Кен Джонстън, бивш ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА, публикува книга, озаглавена „Тъмната мисия – тайната история на НАСА“. В нея той показва снимки на лунната повърхност, които според него показват артефакти от разумна дейност, несвързана с мисиите на НАСА. Луната все още е ЗАГАДКА.


http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif
           "ПИСАТЕЛЯТ ПРИЗРАК"

 Това е факт!


 

Годината е 1898-ма.
     Писателят Морган Робъртсън (написал над 200 разказа и няколко романа) изпада в транс и "сънува" огромен презокеански кораб, който изплува от плътна мъгла някъде в Атлантическия океан и той разчита името му - "Титан". В съня си Робъртсън "знае", че корабът е около 300 метра дълъг, че е снабден с три витла и се движи с 23 възела, немислима за онова време скорост. На кораба има около 2000 пътници, а спасителните лодки са само 24, твърде недостатъчни, ако се случи беда. Но беда не може да се случи, та "Титан" е непотопяем! Пътниците на кораба са безгрижни, но в един миг светът се преобръща - корабът се блъсва в айсберг. Робъртсън вижда паниката на хората, чува отчаяните им викове за помощ... Все още замаян той става и започва да описва това, което е видял в съня си. Така се ражда романът му "Безсилие".
     На 14 април 1912 г. най-големият презокеански кораб за онова време "Титаник" дълъг 300 метра, с три витла и развивайки скорост от 25 възела (само с два възела грешка от написаното в романа) при своето първо ( в романа - трето) пътуване се блъсва в айсберг и потъва. Загиват 1517 души.
    След четиринайсет години романът на Морган Робъртсън е преиздаден под ново заглавие - "Корабокрушението на "Титан".
    Морган Робъртсън ( някои твърдят, чe този бивш моряк "преквалифицирал се " в писател, в будно състояние не можел да свърже две прости изречения) е вярвал, че съзнанието му на моменти е било подчинено на "дух с литературни способности". Мнозина са на мнение, че ръката на Робъртсън е била водена от "писател призрак". Според други подсъзнанието на Робъртсън е проникнало в "световното съзнание"  в момента, в който създателите на "Титаник" са умували над проекта по създаването му.
      ЗАГАДКАТА остава.
      Всъщност, като се позамислим, в първоначалното заглавие "Безсилие", като че ли има някакво предизвикателство. Към нашето безсилие да си отговорим на въпроса - може ли да виждаме в бъдещето? А може би ние го моделираме?!
      http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gifНЛО над Колумбия 

 Това е факт!

Над Колумбией засняли пирамидальный НЛО (ВИДЕО) http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gifНЛО във вулкан в Мексико на  30 май 2013


Записът е направен с помощта на камера за нощно снимане на 30 май на тази година.


Какъв им е проблемът на тези НЛО ?http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif
Десет и шест минути


Китайски археолози са озадачени от своя находка. В гробница строена преди 400 г., за която са предполага, че не е била разпечатвана, се натъкнали на любопитна  вещ - пръстен. След внимателно почистване се оказало ,че пръстенът е и часовник - швейцарски. Стрелките са спрели на 10.06ч., а  вътре е гравиран надпис *Swiss*.


Археологическите разкопки са преустановени до изясняване на случая.

В археологията някои находки са толкова куриозни, че официалната нука ги игнорира.

интернет е добро място за хора, които си задават въпроси и не е добро място за доверчиви
http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif Какво знаем за обратната страна на Луната?

 интернет е добро място за хора, които си задават въпроси и не е добро място за доверчивиТова сянка на летяща чиния на Марс ли е?
                                                                            интернет не е добро място за доверчиви


Наистина ли правителствата крият от нас!

На това видео ще видите артефакти  на Луната и Земята. Истина ли е? По цял свят правителствата са изпечени лъжци, но възможно ли е да крият нещо толкова важно от нас?Отговорът е - може и да крият! Това обаче не означава автоматично, че показаното във видеото е на 100%  истина. И още,към скептиците, това,че нещо,  не сме го видели лично с очите си и пипнали с ръцете си  не означава, че то не съществува. Ние не можем да видим и атомите с очите си и да ги пипнем - но те са факт!
 Загадката остава.
Ние сме млада цивилизация. Толкова ли е непоносимо да понесем, че преди нас са живели други и от тях са останали следи?


http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif 

НЛО да ти открадне кравата!

Изгледай видеото. Не е истина! Ами... ако е ?!