петък, 11 юни 2010 г.

ЗАНИМАТЕЛНА АСТРОНОМИЯ /видео/

amazingly 

 Така изглежда Слънцето /видео/ 

Всичко е въпрос на мащаб. И в морален, и в материален план. Но ако те интересува конкретно Космоса, изгледай това видео.

Ще видиш обектите в Слънчевата ни система подредени по големина. Слънцето е само една от милиардите звезди в нашата Галактика.
Звезди непрекъснато се раждат и умират. Нашето Слънце се е оформило преди около пет милиарда години и след още около толкова ще се превърне в червен гигант.




В недалечно бъдеще жителите на Земята ще могат да бъдат свидетели на необичайно Световно шоу! - избухването на червения гигант Бетелгейзе. /На илюстрацията може да видите размерите на нашето Слънце, онази малка точица долу в ляво, и едни от най-големите познати Червени гиганти./В продължение на няколко дни след избухването на Бетелгейзе, яркостта й ще се увеличи и ще стане съпоставима с тази на пълната Луна. В следващите няколко месеца на небето ще се наблюдава кърваво червен диск. Нощите ще станат по-светли, а светлината през деня ще бъде необичайна.
Но кога ще се случи това? За сeга е невъзможно да се определи точното време. Но определено ще се случи в недалечно бъдеще/ според астрономическите представи / - може би в това столетие, може би в това хилядолетие. Астрономите обаче са единодушни в едно - зрелището ще бъде незабравимо.

Какво може да видиш на Земята?
Всичко!Дори неща, за които нямаме обяснение, КОЙ ги е направил и ЗАЩО.
/заснето от НАСА/




Космосът е жив организъм. *ВЕЯТ* звездни ветрове, има милиарди галактики, раждат се и умират звезди.О-о!, тези квазари! Те са нещо повече от фантастика! Всъщност, какво е това, квазар?!


НИБИРУ вече се вижда! Приказка или реалност?



тази песен лети в Космоса





Web Hosting

Няма коментари:

Публикуване на коментар