четвъртък, 26 декември 2013 г.

2014-та Астропрогноза, планетите в зодиакалните знаци, калкулатори


FORECAST 2014 (The Spiral shrinks)

Ние имаме памет от мига на раждането си за Космоса и ритъма му,  и този ритъм остава в нас през целия ни живот. Планетите са  стрелките, които  посочват импулсите идващи от Космоса.


 

 

 

 Положение на планетите в зодиакалните знаци през годината:

 

Меркурий до 01/11 е в Козирог, от 01/12 до 04/07 е във възел Водолей/Риби, от 04/08 до 04/22 е в Овен,от 04/23 до 05/07 е в Телец, от 05/08 до 07/31 е във възел Близнаци/Рак, от 08/01 до 08/15 е в Лъв, от 08/16 до 09/01 е в Дева, от 09/02 до 11/27 е във възел Везни/Скорпион, от 11/28 до 12/16 е в Стрелец, от 12/17 до драя на годината е в Козирог.    

Венера до 03/05 е в Козирог, от 03/06 до 04/05 е във Водолей, от 04/06 до 05/02 е в Риби, от 05/03 до 05/28 е в Овен, от 05/29 до 06/23 е в Телец, от 06/24 до 07/18 е в Близнаци, от 07/19 до 08/11 е в Рак, от 08/12 до 09/29 е в Дева, от 09/30 до 10/23 е във Везни, ог 10/24 до 11/16 е в Скорпион, от 11/17 до 12/10 е в Стрелец, от 12/11 до края на годината е в Козирог.  

 Марс до 07/25 е във Везни, от 07/26 до 09/13 е в Скорпион, от 09/14 до 10/25 е в Стрелец, от 10/26 до 12/04 е в Козирог, от 12/05 до края на годината е във Водолей 

Юпитер до 07/16 е в Рак, от 07/17 до края на годината е във Лъв.

Сатурн  до 12/24 е в Скорпион, след това навлиза в Стрелец.

Уран е в Овен.

Нептун е в Риби.

Плутон е в Козирог.

 

 

 

Астропрогноза

 

 

 За представителите на ВСИЧКИ зодиакални знаци , които имат рожден Марс във Везни, това ще се окаже изключително силна година - година на нови начинания, нови контакти, година, в която ще взимат съдбоносни решения, ще се занимават със сериозна дейност и ще правят значими промени в живота си. Останалите транзити могат да затруднят или пък да усилят силата на този процес, но не могат да го отменят. 

 

Представителите на ВСИЧКИ зодиакални знаци, които имат рожден Юпитер в Рак,  вече са навлезли в нов етап от живота си.  За тях това е  година, която бележи началото на 12-годишен цикъл, година в която ще се положат основите на решителни стъпки с дълготрайни резултати в любовта и в бизнеса.

 

На тези, които имат рожден Юпитер в Лъв им предстои решителната промяна. Необходим им  е  най-вече самоконтрол, за да могат през тази и през следващата година в максимална степен да се възползват от благоприятните възможности, които ще се откриват пред тях.

 

За представителите на всички зодиаклни  знаци с рожен Юпитер в Козирог или Лъв, кариерата и плановете им  ще  получат ново развитие.

 

През тази година "печелившата комбинация"е: Рожден Сатурн  в Скорпион, рожден Юпитер в Рак или Лъв, рожден Марс във Везни.Това не означава, че хората, при които разположението на тези планети е друго, няма да постигат изключителни успехи през годината. Означава единствено, че те ще трябва да платят по-висока цена.

 




РИБИ - За повечето представители на този зодиакален знак, годината ще премине под знака на постоянство в заобикалящата среда. За някои от тях обаче това ще бъде година на нови стартове, отказване от стари ангажименти и поемане на нови задължения. Нещата започват бавно и предпазливо и мнозина няма да са доволни от темпото на развитие, а това може да  доведе до спорове и напрежение с околните.


ОВЕН  -  Годината е изключително динамична, стига се до бърз и съществен развой на нещата. Ще се опитвате  да получите повече контрол над другите, но и те ще се стремят да ви контролират.А това ще доведе до сериозни разногласия и конфликти с хора и институции. След месец септември напрежението породено от външните фактори ще намалее и ще съумеете да реализирате плановете си.



ТЕЛЕЦ - За мнозина  това ще бъде трудна година. Ще възникват пречки  породени не само от обстоятелствата, но и от собствената ви личност и мястото, което заемате в обществото. Няма да ви бъдат спестени спорове и  интриги. Вие се бунтувате  и именно вашият бунт ще направи годината трудна в личен и обществен план.Една част от представителите на този зодиакален знак, (не много голяма) ще се радва на успех и престиж. Бъдете предпазливи през август и септември.




БЛИЗНАЦИ  -  Резките скокове в настроенията и честата смяна на решенията ви ще бъде пречка в общуването  с другите. Никак няма да бъде лесно на хората да се съобразяват с вас. Потребността ви да наложите своята личност ще водят до спорове и раздели.Трябва в по-голяма степен да се съобрзявате с реалния свят и с реалните хора. Възможно е някои от вас да изпаднат в отчаяние и депресия. Семтември и октомври са месеците, когато трудностите ще бъдат по-големи.




РАК - Пред вас  се открива широко поле за действие.Темпераменът ще работи за вас.  Светът наоколо е пълен с възможности за материален успех. Подхождайте с "кадифени" ръкавици. Изненадващо събитие, което на пръв поглед изглежда като спънка, ще се развие благоприятно. Възможна е внезапна промяна в общественото ви положение. Започването на нова работа има добри перспективи и дълготрайни последици. Октомври и ноември са месеци на по-големи трудности.


ЛЪВ - Закрепете постигнатото и не форсирайте обстоятелствата. За мнозина късметът ще бъде на тяхна страна, при други той ще бъде на приливи и отливи, и те би трябвало по всякакъв начин да избягват рисковите ситуации. Почти всички от този зодиакален знак обаче трябва да положат сериозни усилия не само да получат материални блага, но и да ги задържат. През декември бъдете по-организирани и по-дипломатични.


ДЕВА - За голяма част от представителите на този зодиакален знак годината  ще премне под знака на временен застой. Не е изключено сериозни проблеми да възникнат в съмейството.Човешките отношения може би ще ви озадачават и трудно ще разбирате околните,а понякога и себе си, а това ще ви кара да негодувате. И ако едни от вас трудно ще намират работа и приятели, и трудно ще ги задържат, то други от този зодиакален знак ще бъдат галеници на съдбата.



ВЕЗНИ -Възможо е да имате изключителни успехи, но това ще става само ако контролирате особено силната си склонност към егоцентризъм и угаждане на собствените си прищявки. По-малко налагайте волята си на другите. Новите начинания ще се развиват добре, а дългосрочни планове за бизнес или брак имат хубави перспективи. Опасностите могат да дойдат от вашата раздразнителност. Ще се налага да взимате дълго обмисляни решения.



СКОРПИОН- Тази година ще ви донесе резултати от минали действия. Това е година на кулминация - за добро или зло. Възможно е да се радвате на изключителен успех, но  може да се окаже и, че годината ще отбележи края на пътя, който още преди години  е поел в неправилна посока. Трябва да поотпуснете напрежението и да се насладите на заслужения успех или пък да премислите посоката , в която ще поемете оттук нататък.



СТРЕЛЕЦ - Годината  за мнозина ще бъде белязана от напрежение в работата и личния живот и от периоди на добър и лош късмет. Интуицията ви е по-силна от всякога, както и увереността ви, че всичко , което правите е правилно. Моментите на объркване ще бъдат малко.Трябва внимателно да прецените партньорите си в бизнеса, както и хората от най-близкото си обкръжение, дали  наистина са лоялни към вас.




КОЗИРОГ - Възможни са фундаментални и трайни промени в живота ви. Не се поддавайте на темперамента си. Най-важно е да реализирате в максимална степен потенциала си. Пред вас се откриват възможности за нови контакти и нова работа. Имате сили да понесете доста тежък товар, стига да не се поддавате на слабостите си. Това, което може да ви забави е нестабилна обстановка в дома или несигурност в работата.



ВОДОЛЕЙ - Тази година за повечето от вас  е време за нови стартове, нови идеи и нови  начинания. С известна трудност ще се откажете от стари ангажименти, но с готовност  ще поемете нови задължения в семейството и в работата. За мнозина събитията ще се  развиват бавно и изнервящо предпазливо. Обуздайте желанията си и ги съобразете със света наоколоПривидно невинни удоволствия могат да ви докарат големи бели.


Тази година ще бъде най-трудна за представителите на Телец и Близнаци. Силни затруднения ще изпитват  и родените под знака на Овен.
Най-незащитени от сериозни инциденти са представителите на  Скорпион, Телец, Лъв и Водолей.






  Калкулатор за фазите на Луната в периода - 1900г. - 2100г. 

 

От древността хората са забелязали влиянието на Луната не само върху приливите и отливите, но и влиянието й върху хората, животните и растенията. Още от древността хората са вярвали, че пълната Луна прави мъжете силни, а жените чувствени, че детето заченато при нарастваща Луна ще е момче, а при намаляваща, ще е момиче.Рибарите още преди столетия са забелязали ,че уловът на един или друг вид риба зависи от фазите на Луната.Кога е най-доброто време за хирургическа намеса,за козметични процедури,за засаждане на растения или пък за правене на магия?..Нашият ритъм в голяма степен е зависим от фазите на Луната.


Това е калкулатор, с помоща на който може да видите фазите на Луната за всеки един месец от 1900 - до 2100г. И може би ще откриете някои закономерности във вашия живот или този на ваши близки, свързани с фазите на Луна, а може би и някои закономерности свързани със световни събития.
  / проследете линка/




Калкулатор за разположението на планетите

Тук може да видите разположението на планетите днес, утре или в ден, който изберте. В горния десен ъгъл са датите, месеците и зодиаците. В левия долен ъгъл може да видите фазата на Луната.