петък, 4 януари 2013 г.

2013-та – Какво вещаят транзитите на планетите




Ние имаме памет от мига на раждането си за Космоса и ритъма му,  и този ритъм остава в нас през целия ни живот, и сме подвластни на него. Планетите са  стрелките, които  указва импулсите идващи от Космоса. Най-голямо влияние обаче върху живота ни имат една звезда и един естествен спътник  -    СЛЪНЦЕТО и  ЛУНАТА.

 

 


2013-та






За представителите на всички зодиакални знаци родени между октомври 1953 и ноември 1956, както и за родените между декември 1982 и декември 1985,  тази година е време, в което ще загърбят миналото. Било – каквото било. Реализирани или нереализирани цели ще останат  на заден план.

На представителите на всички зодиакални знаци родни в дните между:  май 1953 и юли 1955,  май 1965 и юни 1967, септември 1976 и октомври 1978, август 1988- септември 1990,  през тази година съдбата ще им поднесе богата палитра от  възможности. Годината е  изключително благоприятна за нови начинания като: нова работа, делово партньорство, самостоятелни или съвместни проекти, брак.

 През тази година Плутон е в Козирог. Според астрологията, когато Плутон транзитира в съвпад с вашето Слънце, / в случая това се отнася за родените под знака на Козирог/ импулсът, на който сте подчинени  е – необходимост от  промяна! Това е време, когато човек става по-самоуверен и използва пълноценно потенциала си. Когато Плутон транзитира в горен или долен квадрат, или в опозиция с вашето Слънце / в случая това се отнася за представителите на Овен , Рак и Везни/ подхождайте  *с кадифени ръкавици* , а кипящата ви енeгия трябва да се използва  за изграждане , а не във вяло непокорство. Плутон има още транзити / с вашите: Меркурий, Венера,  Луна, Юпитер, Сатурн, Уран Нептун/, транзити, на които астролозите отделят подобаващо внимание.

През тази година Нептун е в Риби. Ще обърна внимание само на транзита, когато Нептун е в съвпад с вашето Слънце и транзита, когато е  в опозиция на вашето Слънце. В първия случай / това се отнася за представителите на Риби/, този транзит сочи постоянство във заобикалящата ви среда , склонни сте да се ръководите от неизменните представи за нещата около вас и особено за самите вас.  Ако тези представи стимулират способностите и амбициите ви, опрете се на тях и в максимална степен бягайте от самосъжаление, чувство за малоценност и търсенето на силни усещания. Когато  Нептун транзитира в опозиция на вашето Слънце /тук  са представителите на зодиакален знак Дева/, в най-добрата си форма/ тя рядко се проявява напълно/, този транзит носи  необикновен чар, магнетизъм, популярност. Транзитът вдъхва  творчески сили в областта на изкуството, музиката  и литературата. В другия вариант транзитът минава под чувството на объркване и несигурност , трудно намирате работа и приятели, трудно ги задържате, поради това може да станете прекалено пасивни, възможно е да се появят и съвсем реални физически неразположения.

През тази година Уран е в Овен. Периодът, когато Уран транзитира с вашето Слънце/ тук са представителите на зодия Овен/, е изключително важен, стига се до бърз и съществен развой на нещата , това е транзитът на реализацията. Магнетизмът ви расте, печелите подкрепата на хората, успявате да реализирате своите цели. Това може да ви доведе до  рядко постижими върхове в любовта и бизнеса. В този период творческите ви сили получават заслужена изява. Това може да  бъде един от най-важните и бляскави периоди в живота ви.

Когато Уран транзитира в опозиция с вашето Слънце / зодия Везни/ вие проявявате силна склонност към творчески изяви. Чарът ви помага да правите бързи скокове, но това става само, ако контролирате силната си склонност към егоцентризъм и угаждане на собствените си прищевки. По-малко налагайте волята си на другите. Ако сте гений или велика личност , това е изключителен период в живота ви. В случай, че не сте, опитайте се да постъпвате като гениите, без да се стремите  към техните постижения или към отплата, която получават.Периодът не е добър за сключване на брак. Но, ако искате, опитайте.


През тази година Сатурн е в Скорпион. За астролозите Сатурн е основната часовникова стрелка, която сочи годините на  възход или падение, годините на ново началона развитие или пък загърбване на миналото.  Според астролозите, когато транзитиращият Сатурн съвпадне с вашето Слънце / през тази година това е Скорпион/, тогава кариерата ви достига кулминацияочаква ви грандиозен  успех или пък огромен провал. Каквото сте посеели преди, това ще жънете в този периодС една дума – тази година е годината на Скорпионите. Не, че представителите на други зодиакални знаци няма да постигат големи успехи, но при представителите на зодия Скорпион, в максимална степен – късметът, съдбата,* попътният вятър*, ще бъдат на тяхна страна. Когато транзитиращият  Сатурн  е  срещу рожденото ви Слънце ,/зодия Телец/ това бележи един от най-трудните периоди в живота ви - очаквайте пречки и спънки отвсякъдеДругото правило според астролозите е, че когато транзитиращият Сатурн съвпадне с рождения ви  Сатурн, ще загърбите миналото, а когато е в опозиция на рождения ви  Сатурн, развитието ви ще достигне своя видим завършек започнал преди 14 години.



Юпитер обикаля целия зодиак  за около дванайсет години и остава  по една година във всеки знак.  Юпитер обикновено е наричан планетата на щастието . До 26-ти  юни тази година Юпитер ще бъде в Близнаци, след което навлиза в Рак. Според астрологията, когато Юпитер транзитира с вашия рожден Юпитер, това  маркира началото на 12- годишен цикъл. В много случаи това е началото на големи стъпки и промени, както и време  на преоценка на планове и идеи.  Отбележете какво специално ви се е случило, когато сте на 24,36, 48 години. Когато Юпитер транзитира в съвпад с вашето Слънце / за тази година това се отнася за родените под знаците на Близнаци и Рак /, пред вас се открива широко поле за действие. Светът около вас е пълен с възможности. Не си затваряйте очите и не мислете, че светът ви е длъжен, защото може да  проспите най-големите шансове в живота си. Когато Юпитер транзитира в опозиция на вашето Слънце,/през тази година това се отнася за родените под знаците на Стрелец и Козирог/, не забравяйте, че лесно спечелени пари лесно се и харчат, че привидно невинни удоволствия, могат да ви докарат големи неприятности. Бъдете нащрек, за да не изпуснете мига, когато може да сграбчите с две ръце предоставилите  ви се възможности. 


Транзитите на  Марс и влиянието им.

 Марс е първата от външните планети. Той преминава през зодиака за около две годиникато остава по около шест седмици във всеки знак, а при ретроградното движение стои в един зодиакален знак седем-осем месеца. През тази година  до 1-ви февруари  Марс ще бъде във Водолей, след това навлиза в Риби, където ще остане до 11-ти март , до 19-ти април   ще бъде в Овен,  до 30-ти май – в Телец, до 17-ти юли -  в Близнаци, до 27-ми август - в Рак, до 14-ти октомври - в Лъв, до 7-ми декември - в Дева, след което за седем месеца ще бъде във Везни – до 25-ти юли 2014г.

 Приема се, че когато Марс транзитира в съвпад с вашето Слънце /например за представителите на Водолей Марс до 1-ви февруари ще бъде в рожденото им Слънце/, това е период, когато ще ви се налага да вземате важни решения. Опасности могат да дойдат от вашата раздразнителност и това може да доведе до излишни спорове, скъсвания или раздели. В същото време това  може да се окаже и много романтичен период в живота ви. Когато Марс транзитира в опозиция на вашето Слънце периодът почти винаги е белязан от разногласия, трудности в общуване с хората, кавги, възможни са злополуки или болест. Стремете се да не изпадате в крайности, необузданият стремеж към приключения може да ви докара много проблеми. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Меркурий, периодът е добър за продажби, но не и за покупки. В този период сетивата ви са особено изострени и това ще ви е в помощ, но не прибързвайте в оценките за ситуациите около вас, както и се пазете от гневни изблици. Когато Марс транзитира в съвпад с вашата Венера, много често това е период на зачеване на ново поколение или пък е възможно брачно обвързване. Импулсивни сте, романтични  сте, влияете силно на противоположния пол, жънете успехи и в деловата сфера. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Марс това почти винаги е белег , че ще взимате важни решения, ще се занимавате със сериозни дела и ще направите или ще бъдете принудени да направите значими  промени в живота си. Затова внимавайте, търсете нови полета за изяви, владейте повече нервите си. Когато Марс е в опозиция на рождения ви Марс, не предприемайте рисковани начинания. Този  период почти винаги е белязан от стрес, напрежение и нови задължения. Възможна е промяна в живота ви, но тя няма до донесе очакваните от вас резултати. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Юпитер възможно е да получите добри доходи и ли да ви бъдат изплатени  възнаграждения за свършена в миналото работа. Отваряйте си очите, защото около вас ще се появят множество добри възможности. Когато Марс транзитира в съвпад  с вашия Сатурн намалете темпото, бъдете по-скоро пасивни, гледайте повече философски на нещата от живота,пазете се от болести. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Уран, са възможни инциденти в буквален или преносен смисъл. Запазете идеите си за по-добри времена, работете върху тях без много шум. Когато Марс транзитира в съвпад с рождения ви Нептун, това е чудесен период за творческа работа. Самоанализирайте се по-задълбочено. Когато Марс транзитира в съвпад с вашия Плутон погрижете се да съхраните имуществото си, защото този период е белязан от несигурност.

    В своята практика астролозите действително са забелязали любопитни неща свързани с транзитите на планетите. Лошото е, че астролозите никога не са били екипни играчи, всеки е пазил за себе си знанията и затова най- вероятно,  значими постижения просто да са изгубени завинаги