петък, 14 март 2014 г.

Човекът, който винаги греши! Има ли вероятност България да бъде безпогрешен световен компас?






        В исторически план, в които съюзи е участвала България, винаги са се разпадали. Има ли вероятност (в близките месеци или година), световните политически лидери да вперят очи в България и да се ослушват и оглеждат, какви решения ще вземат нашите политици? И тези решения да им служат за безпогрешен компас в мътните и опасни води на световната политика? На пръв поглед това изглежда направо невероятно. Но само на пръв поглед!
          Според Сирил Н.  Паркинсън в много организации, (такива са и държавите), мъдрото решение се взема от един или от няколко човека. Хора, които винаги са прави, наистина би трябвало да бъдат ръководители. И това понякога се случва, но като правило тези хора са непопулярни. Иначе казано, този, който никога не греши, да не се надява на голямо бъдеще. Макар и  това му качество да не е в негова полза,  то е в изключителна полза за организацията, в която е. Но такива хора, които винаги са прави, рядко се срещат. И ако нямате такива хора, то се огледайте за реципрочния вариант - за човек, който винаги греши. Такъв човек е изключително безценен! А и такива хора се намират много по-често. Ако забележите, примерно, че от пет случая, някой и в петте случая  е вземал погрешни решения - то това е вашият човек и трябва да го пазите, като зениците на очите си. Защото правилното решение, разбира се, е обратно на неговото.
          В близко време ще разберем, дали като държава сме "този човек", който винаги греши. Ако това се случи, то тогава всички очи на света ще бъдат вперени в нас. В решенията на нашите политици! И светът трябва да ни пази като зениците на очите си! Защото ще бъдем компасът, който ще води световните политически лидери в правилната посока сред мътните и опасни води на живота. 

                                   

Закон на Паркинсон — Уикипедия