събота, 28 април 2012 г.

Май 2012 - фази на Луната, магнитни бури, прогноза, транзитите на Уран

amazing

 
Най-силно влияние върху нас оказват Слънцето и Луната
 
Това е Слънцето - поддържа живота ни, но може и да ни убие!

Beautiful & amazing



През тази и през следващата година Слънцето е в максимума на своята активност /Слънчева активност /.

По време на слънчева активност, когато магнитните бури са най-силни, природните бедствия нарастват, имунитетът ни спрямо вирусите отслабва, броят на инфарктите и инсултите се увеличават, смъртността и психическите заболявания растат.


 Магнитните бури за всеки ден може да следите тук:

 http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//66/372/66372547_Strelka_blue_4.GIF

Magnetic storms onlin 

 

  Земетресения стават всеки ден, но не всеки ден земетресенията са с над 7-ма по Рихтер.Има ли връзка между магнитните бури и земетресенията? Може би ДА! Но засега, това само е хипотеза.

Земетресенията в последните седем дни може да следите тук!

 http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//66/372/66372547_Strelka_blue_4.GIF

Latest Earthquakes in the World – Past 7 days


 ОПАСНИ ДНИ !Това са дни от месеца/плюс, минус един ден/, в които вероятността от големи природни бедствия, силни земетресения,мощни магнитни бури, климатични катаклизми , както и големи катастрофи с фатален изход причинени от хора е най-голяма.
Опасните дни  може да следите тук !
http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//66/372/66372547_Strelka_blue_4.GIF


Прогноза Много вероятно е и през месец май/както беше и през април/ да има земетресения с над 7-ма по скалата на Рихтер, както и сериозни природни бедствия.
Сега сме в период на Angry Sun

 Освен Слънцето на здравето и психиката ни влияе и Луната

От древността хората са забелязали влиянието на Луната не само върху приливите и отливите, но и влиянието й върху хората, животните и растенията.

---------------------------------------------------------------------------------
Новолуние Жизненият ни потенциал и емоциите ни  са в минимум Не е желателно да се занимаваме с дела, които изискват значителни усилия. Трябва обаче да се готвим  за старт в осъществяване на идеите си. Този момент е неблагоприятен за хора с ниско кръвно налягане и за хора склонни към депресии.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Първа четвърт Това  време  е белязано от  силното ни желание да постигнем нещо много важно за нас. Планираните в първа четвърт неща обаче частично може да се окажат неизпълними, защото в този период в много от нас съществува силен елемент на колебание.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Пълнолуние Това е кулминационен период. Плановете ни достигат своята завършеност. Постигнали сме това, за което сме имали сили. Този период е критичен за хора с повишено кръвно налягане  и подложени на силни вълнения.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Последна четвърт Трябва да преосмислим какво сме постигнали досега. Това е време, когато трябва да избягваме рисковани начинания.

И все пак всичко е лично! Много лично и всеки би могъл да разбере как жизненият  му ритъм се съгласува с фазите на Луната . 
 
Фазите на Луната през май 2012
 
06 май06:35Пълнолуние Луна в Скорпион
13 май00:46Последна четвъртЛуна  във Водолей
21 май02:47Новолуние Луна в Близнаци
28 май23:15Първа четвъртЛуна в Дева




 Уран

Уран. Уран заснет от Вояджър 2
 


Уран е седмата планета от Слънчевата система. Тя е газов гигант и е трета по размери и четвърта по маса в Слънчевата система. Уран носи името на бога на небето от древногръцката митология Уран.  Сър Уилям Хершел оповестява откритието на планетата на 13 март 1781, с което разширява границите на познатата Слънчева система за пръв път в модерната история. 

 

Уран сравнен със Земята

Това е първата открита планета с помощта на телескоп.




За Уран от астрономическа гледна точка повече може да научите тук:
http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//66/372/66372547_Strelka_blue_4.GIF
                            За астролозите Уран е повече от това, което знаят  астрономите.
Уран прави една обиколка на зодиака за около 84 години и стои във всеки знак около седем . Човек трябва да доживее до 84 години, за да усети повторното влияние на Уран. През 2012 година Уран е в Овен и ще престои в този знак до 4-ти март 2019, като през 2018 от 15-ти май до7-ми ноември ще бъде в Телец. Предполага  се, че ако рожденият ви Уран е в един и същи знак с  вашия Меркурий или Луна, това е белег за остър ум, творческа сила, бързи реакции, но и агресивност.В един и същи знак със Слънцето – това говори  за чувствителна натура , която може по оригинален начин да отстоява своето. В един и същи знак с Марс – предполага вкус към опасните приключенията и много силна воля изразяваща се понякога и като инат. В един и същи знак с Венера – вие сте човек  с оригинално обосновани идеи за света и собственото ви място в него. В един същи знак  със Сатурн – предполага здрав разум, който не изключва при някои хора и и склонност към мистицизъм. В един и същи знак с Юпитер - това говори, че ще имате  добър усет  за  придобиването на богатства, а може би и за разпиляване .
Транзитите на Уран
Според астрологията,когато Уран транзитира в съвпад с вашето Слънце отношенията ви към към живота и към самите вас претърпяват силна промяна. Събитията около вас препускат и вие всячески се опитвате да ги контролирате. Когато Уран е в опозиция на вашето Слънце вие  проявявате силна склонност към творчески и публични изяви. Периодът не е добър за сключване на брак. Когато Уран транзитира с вашата Луна здравето е от основно значение. При този транзит работата в екип е от особено значение. Транзитът на Уран  с вашия Меркурий е белег за оригиналност и творческа мощ. Пазете се от хазарта. Когато Уран транзитира с вашата Венера този транзит може да изживеете почти идеалната любов. Не се отказвайте от идеалите си! Когато Уран транзитира в съвпад с вашия Марс, това е период на бързи промени.Може би ще тръгнете по  съвсем нови пътища, но те само временно ще ви удовлетворят. При транзит на Уран с вашия Юпитер, периодът почти винаги  е белязан с бързи промени, напредък. Усетът ви за това накъде духа вятърът, е почти перфектен. Когато  Уран транзитира в съвпад с вашия Сатурн е възможно да изпитате голямо емоционални и психическо напрежение.  Проблемите ви са вътрешни и лични,  а не от физическо естество. Следвайте разума си. Когато Уран транзитира в опозиция на вашия Уран ще ви се наложи да планирате  живота си занапред, но затова трябва да бъдете наясно точно какво искате,нито повече, нито по-малко. Твърде възможно е това да бъде време на важни промени. 
   За транзитите на Уран и влиянието им върху нас, астролозите са писали много.
Действително ли планетите ни влияят? Ние сме неразривно свързани с Космоса още от мига на раждането си и имаме памет за неговите импулси. И се опитваме да ги разгадаем и да се нагодим. А планетите са  стрелките, които ни сочат пулсациите идващи  от Космоса.




http://veselble-kartinki.narod.ru/fon_dv_113polneon.gif